Ervaringen van klanten

 

Ik was meteen op mijn gemak en heb me dan ook volledig aan jou overgeleverd. Terwijl jij je werk deed en ik daar lag voelde ik alle emotie naar boven komen. Mijn tranen waren niet meer te stoppen maar langzaamaan zijn ze toch weggeëbd en voelde ik mij als herboren. Ik werd precies wakker.

Dit was voor mij een nieuwe ervaring. Ik voelde effectief al heel lang dat er iets in me zat dat er maar bleef ronddwalen. Ik wist niet meer zo goed wat er mee aan te vangen.

Nu stroomt mijn energie terug, ik voel me herboren!

Dit voelde goed. dit deed deugd!

K...

 

Waar zal ik beginnen, verteld Anoniem.

 

Ik sta momenteel in mijn leven waar ik moet zijn en waarvan ik moet vertrekken… Niet gemakkelijk maar ik kijk ernaar uit…

 

Misschien beginnen bij het begin….’jij bent vreemd’ ‘jij bent anders’ ‘hoe denk jij?’ ‘doe normaal’ … er was duidelijk iets mis met mij, maar wat?

Wat maakte dat ik vreemd, raar was? Ik voelde mij ook altijd bekeken… En zoveel meer! Dus had ik een ander wereldje, in mijn hoofd, en dat gaf mij een warm, welkom gevoel dus waarom vertoeven in dat koude bekritiserende wereldje!

 

Ik ben graag alleen, ik zit graag in mijn andere wereldje, neen, ik zat graag in mijn ander wereldje, ik voel andere mensen aan, ik voel de omgeving aan, mijn zintuigen staan altijd op scherp! Ik moet 40 jaar worden om erachter te komen dat ik niet vreemd of raar ben… .

 

Ik ben “hooggevoelig”….alleen dit neerschrijven voelt vreemd aan, want dit aanvaarden is door mezelf nog niet helemaal gebeurd.

 

Elke dag vallen er meer puzzelstukjes op zijn plaats, elke dag kan ik een herinnering/gedachte plaatsen. En dan vind ik het spijtig dat niemand mij hierop kon wijzen waardoor ik mezelf niet als ‘vreemd’ zou beschouwen en misschien meer durfde te genieten van alles, maar dan op mijn eigen manier. Want mijn manier is ook oké, hierin kan ik overleven. Ik ben niet vreemd, ik ben hooggevoelig…

 

Vroeger voelde ik mij net een vol glas met een rietje dat stillaan leeg gezogen werd, soms kon ik mij opladen en andere keren niet! Dit was zeer vermoeiend voor mij!

 

Ik was graag alleen met mijn gedachten, wat het gevaarlijk maakt dat ik mezelf terugtrek in mijn wereldje…. Waardoor ik op geen enkele manier geprikkeld kan worden door de aanwezigheid van anderen, geluiden, alles…nu weet ik waarom. Ik ben nog steeds graag alleen en met mijn gedachten maar het is geen vluchtweg meer…

 

Ik ben beginnen pijn te krijgen in mijn gewrichten ongeveer 7 jaar geleden en nu weet ik waarom …de pijn komt hoofdzakelijk door alles wat in mijn leven zich afspeelde… miskramen, relatieproblemen, stress op het werk, werkproblemen, kanker in de familie, bijna mijn oudste zoon verloren aan longontsteking, te snelle bevalling, 3 maanden lang een huilende baby, postnatale depressie…ondertussen avondschool gevolgd …noem maar op…. ik ben blijven doorgaan en doorgaan, niet flauw doen … je kan het al raden….ik ben gecrasht! Elke dag opstaan met pijn in je lichaam, brandende knieën, ellebogen, polsen, stijve vingers, hoofdpijn, zwaar gevoel, uitgeput zijn, slecht slapen…kortom, ik sleepte mij voort…omdat ik niet beter wist! Toen ik merkte dat ik meer pijn begon te krijgen, ben ik naar een reumatoloog geweest en die nam het woord fibromyalgie in de mond …maar ik wilde geen pijnstillers nemen en wat was fibromyalgie eigenlijk…ik ben het gaan opzoeken en mijn wereld stortte nog meer in elkaar…wat een toekomst en niets zou helpen. Ik wilde geen pijnstillers nemen…en ik ben bewust ook niet meer naar de reumatoloog geweest…ik zal het wel zelf allemaal regelen, in orde brengen… wat dan ook…

 

Kortom, ik was een “gecrashte” “super vrouw”…

 

Er is nog zoveel meer dat ik kan vertellen waaruit blijkt dat ik weet wat ik nu ben en dat ik daarmee verder moet maar het voelt goed aan dat ik weet waar mijn grenzen zijn en waarom ik mijn lichaam en geest goed moet onderhouden. En ik heb nog zoveel te leren...en ik kijk ernaar uit!!

 

Maar hoe ben ik bij Johan terecht gekomen?

 

Een vriendin had voor mij een afspraak geregeld bij Johan… Ze ging iets doen voor mij maar ik mocht niet neen zeggen. Een kadootje voor mij… Mijn eerste sessie vergeet ik nooit … ik kreeg geen woord gezegd… mijn keel zat dichtgeknepen!

 

Wat ik na de eerste sessie heb ervaren, was onbeschrijflijk. Ik voelde mij licht, opgeladen, gesteund, rustig, ik droeg niet meer de hele wereld op mijn schouders, ik kon alles rustig bekijken en rustiger reageren…het leek precies alsof Johan mijn stekker had ingestoken waardoor ik opgeladen werd…wat een energie had ik en alles rondom mij veranderde en dit naarmate ik meer sessie deed ..ik vond mezelf terug en ik ging anders om met de wereld, op mijn manier, waardoor ik mezelf niet meer verloor in het geheel! Johan heeft mij enorm geholpen en begeleidt om mezelf te vinden en om te leren een evenwicht te zoeken. Daarna sprak hij mij aan om samen aan mijn ‘pijnen’ te werken en daar was ik hem dankbaar voor…Voor dit was mijn hele wereld al veranderd … neen de wereld is voor mij opengegaan op een manier waarbij ik mij heel goed voel …sommigen hadden er problemen mee, anderen zagen mij veranderen in iemand die ze niet meer konden plaatsen… het maakte mij absoluut niets uit… ik kon mezelf eindelijk na zoveel jaar plaatsen in een wereld die voor mij heel vreemd aanvoelde… .

 

Dus ik had niets te verliezen, enkel te winnen…. En gewonnen heb ik …sommige dagen zijn de pijnen er nog maar die zijn zo miniem aanwezig…wakker worden zonder pijn, aan een dag kunnen beginnen zonder pijn …heerlijk…onbeschrijflijk..

 

“Life isn’t about waiting for the storm to pass…it’s about learning to dance in the rain”

 

En nu al de kennis die ik al heb en die ik nog zal leren, zal ik mijn zoon beter kunnen begeleiden…tja…hij is ook hooggevoelig en daar is niets vreemd, raar mee…

 

Dank je wel Johan om mij hierin te steunen en te begeleiden…

 

Anoniem

 

 

 

Een geweldig verhaal denken van jezelf dat je alles hebt, kan, weet, … Maar toch met vele vragen zitten… Uiteindelijk blijkt dat je toch nog OOH zo ver verwijderd bent van alles.

 

Xavier

Ik vind 't een schitterend idee om dit op je site te zetten, om mensen een duwtje in de rug te geven omdat er iemand is die naar hen luistert, hen kan helpen…. Wat mijn bevindingen zijn als ik bij jou op afspraak kwam:

 

  • ik kon mijn verhaal kwijt
  • er werd geluisterd
  • er werd inzicht gegeven
  • ik vertrok met nieuwe energie
  • nieuwe doelstellingen..maar ook veel rustiger
  • ik had 't gevoel dat ik dit nodig had, ik kon 't niet alleen…
  • ik ben je heel erg dankbaar om wat je me over mezelf geleerd hebt…

 

Je moet op een bepaald moment de keuze maken, blijf ik met de knagende pijn in mijn lichaam rondlopen?

Wat is de oorzaak van de pijn?

Kan ik hieraan werken?

Kan ik dit alleen? ...

Neen, al veel gelezen, geprobeerd, geluisterd, maar tot op heden niet gelukt.

 

Maar! Na een eerste behandeling van Johan, kwam er reeds verlichting, precies een stem in mezelf die sprak, rust, rust, rust. Die rust was er nu na de eerste behandeling in GROTE HOEVEELHEID aanwezig. Een gevoel dat ik voordien najaagde maar net niet kon vastgrijpen. Ik voelde me groeien….na 2 behandelingen had ik al een zeer grote vooruitgang geboekt, werkelijk een zalig gevoel.

 

Ik zou zeggen, gewoon doen, je overlaten, aan jezelf werken, wat egoïstischer worden en jezelf graag zien, rust scheppen in je lichaam, dat ligt aan de basis van andere graag te zien !! Johan geeft je gewoon DE DUW om deze mooie weg te bewandelen..

DOEN, niet morgen, maar NU !!

 

Met vriendelijke groeten, Marleen.

 

Johan’s energiewerk was voor mij stevig voelbaar in m’n lijf. Ook 2 à 3 dagen na de behandeling heb ik vaker het gevoel dat er hier en daar wat rommelt, in beweging gezet wordt. Daarbij ben ik gecharmeerd van z’n mondelinge feedback nadien: eenvoudig, maar zo to the point; dat beklijft en geeft een goed ankerpunt om de volgende dagen op te reflecteren.

 

Groet, Jan

Johan, ik belde je omdat mijn vriendin in de put zat, ze wist het even niet meer, had een luisterend oor nodig en iemand die haar kon helpen om haar rugzak leeg te maken, dus belde ik je...

Bizar hoe je aanvoelde dat ik het ook nodig had, je bedankte me omdat ik mijn vriendin hielp en vroeg voorzichtig wie voor mij zou bellen? Ik moest wel toegeven dat ik wat nieuwe inzichten en energie kon gebruiken.

 

Anoniem

Johan:

 

Sommige mensen vinden het beangstigend wat ik doe, we hebben "vooral leren denken" en zijn het (aan)"voelen" wat verleerd. Ik heb het terug geleerd en pluk er dagelijks de vruchten van. Nog meer, ik geniet als ik dit kan doorgeven aan jullie, als ik jullie met simpele technieken naar huis kan sturen waardoor je terug rust vind, kan slapen.

 

Ervaar jij onrust in je leven? Is het moeilijk de rust terug te vinden?

Lig je vaker wakker dan dat je slaapt? Met alle gevolgen van dien ...

Krijg je die spanning in je nek niet weg?

Ben je stiekem jaloers op diegene die zo kalm kan blijven?

 

Bel eens en vraag het, ... wat is er? Wat kan ik ermee?

 

om te beginnen heb ik respect voor wie en voor wat je komt

wat er binnen deze vier muren verteld wordt, blijft hier

je gaat met minder ballast en met meer energie naar huis

de meeste hebben wat extra inzichten mee

 

Dank je wel voor het vertrouwen dat jullie in mij stellen!

 

zelfzorg: " verbeter de wereld, begin bij jezelf"

Innerlijke Dialoog

emailadres Johan Steenberghs

Laeremansstraat 29

3582 Koersel

0474/308804