Hooggevoeligheid

Bent u op zoek naar een coach (iemand die je hierin begeleiden kan)? Dan bent u aan het juiste adres! U mag mij altijd contacteren. Zet de stap, bel me... en laat me je verhaal horen zonder enige verplichting. Ik leg hier graag de nadruk op omdat HSP'ers dit graag uitstellen.

 

Steeds meer mensen zijn zich bewust dat ze gevoeliger zijn dan de doorsnee mens.

 

Maar wat is dat nu precies, wat doe je er mee? Wie zijn die andere gevoelige mensen? Zijn dit bijzondere mensen,

of zijn ze net zoals mij? Hoe gaan andere mensen er mee om?

 

Een HSP is meer dan gemiddeld gevoelig voor indrukken en prikkels, merkt meer signalen en details op. Soms wordt een HSP overspoelt van prikkels en lukt het even niet. Wat anderen normaal vinden zoals mensenmassa’s of harde muziek, kan voor HSP’s al snel te veel zijn, zij raken dan overprikkeld. Hier kan een healing de overvloed aan prikkels laten wegvloeien, het lichaam ervaart dit als zeer aangenaam.

 

Hooggevoeligheid is een eigenschap van het zenuwstelsel in combinatie met de hersenen. Zoals elke eigenschap gaat hooggevoeligheid gepaard met zowel positieve kanten als negatieve. Ik toon je jou positieve kanten en begeleid je om je valkuilen te ontwijken.

 

Er zijn mensen die graag prikkels opzoeken. Zij worden ook wel HSS genoemd (High Sensation Seekers). Zij zijn enerzijds snel verveeld en op zoek naar uitdaging, maar raken anderzijds snel overbelast. Zij leven als het ware met één voet op de rem en één voet op het gaspedaal. Hooggevoeligheid kan sterk van invloed zijn op werk, het persoonlijk leven of relaties. Het is een eigenschap die in onze hectische maatschappij, waar de nadruk ligt op verstand en ratio, niet erg wordt gewaardeerd. Veel hooggevoelige mensen ervaren in eerste instantie dan ook last van hun eigenschap en vragen zich af wat er mis is met hen. Zij hebben de neiging zichzelf te willen veranderen en hun eigenschap te onderdrukken of te negeren.

 

Door het bewustzijn en accepteren van de eigen hooggevoeligheid kan deze echter van een valkuil en een last, tot een kwaliteit en een gave worden. Hiertoe is het onder andere belangrijk om te leren aarden, grenzen te stellen, de innerlijke kracht versterken en een juiste balans te vinden tussen activiteit en rust. Innerlijke dialoog is er voor u!

HSS

 

High sensation seeker, wat wil zeggen dat deze mensen prikkels opzoeken. Ook hier gaan we kijken wat je aantrekt en waar je jezelf in verliest. We zoeken oplossingen om niet overkop te gaan.

 

Innerlijke Dialoog

emailadres Johan Steenberghs

Laeremansstraat 29

3582 Koersel

0474/308804